Wendy’s blog: even voorstellen

Wat spannend, zo’n eerste blog! Het idee klinkt helemaal te gek, maar het starten… Dat is wel lastig. In mijn kindertijd heb ik ooit op een ‘make your own site’ gezeten en geprobeerd een eigen blog te maken, waar ik dan schreef over mijn avonturen. Nou, dat is uiteindelijk niks geworden. Na twee keer iets plaatsen was ik het al weer zat. Nu ben ik 19 jaar en heb ik steeds meer het plezier in schrijven gevonden Ik hou ervan om mijn gedachten en gevoelens te delen met anderen. Ik wil daarom in deze blog mijn mentorervaringen delen waar anderen zich misschien ook in kunnen herkennen en dingen delen die je toe kunt toepassen in je eigen mentoraat. Dit is mijn eerste blogpost voor School’s cool Delft, en dan is het gebruikelijk om jezelf eerst voor te stellen aan je ‘publiek’.  Daarom is dit eerste blog onderwerp dan ook een ‘get to know me more’ voor de volgende blogs.

Wie ben ik?

Ik ben Wendy en zoals ik al eerder zei ben ik 19 jaar oud. Na de middelbare school ben ik gelijk de opleiding Sociaal Werk aan de Hogeschool gaan doen waarmee ik later in mijn werk mensen kan helpen. Iedereen kan in een bepaald deel van zijn leven vastlopen en ik wil mensen daarbij ondersteunen. Ik zit nu alweer in de tweede en loop stage bij School’s cool. Schrijven, lezen, schilderen, spiritualiteit, muziek en dansen zijn mijn hobby’s.

Momenteel ben ik al 6 maanden mentor van mijn leerling Hani* die in de eerste klas zit van het voorgezet onderwijs. Het is een hele lieve meid, die hard wil werken voor haar cijfers en erg vriendelijk is. Ze kan stil zijn, hoewel ze ook korte verhalen kan vertellen en gezellig kan lachen. We zijn vooral bezig met haar schoolwerk. Dit was voornamelijk haar doel: time management en plannen. Ik help haar hierbij en vraag natuurlijk ook naar hoe het met haar gaat. Mentor zijn gaat niet alleen over helpen, het is ook écht luisteren en er voor iemand anders zijn. Iemand waar een leerling tegen op kan kijken, of juist een maatje, voor elk kind weer wat anders. Ik ben nog jong dus ik voel me meer een maatje ben voor Hani, omdat ik nog niet zo lang geleden dezelfde ervaringen heb gehad als zij op de middelbare school. Voor mij is het nu 2 jaar geleden. Het zit dus nog vers in mijn geheugen. We hebben dan ook dingen gemeen: boeken, films en series. Dit maakt het mentoraat niet alleen leuk voor haar, maar ook voor mij als mentor. Helemaal in deze coronatijd. Dat je toch iemand nog kan helpen en zelf ook het contact fijn vind.

Wat kan je lezen in mijn blog?

In mijn blogs wil ik belevenissen delen die ik elke week meemaak als ik mijn leerling bezoek. Daarnaast ga ik bij mijn ervaringen vertellen hoe ik bijvoorbeeld schoolwerk of andere dingen aanpak. Of welke tips voor mij goed hebben gewerkt. In een mentoraat kom je moeilijkere maar ook hele leuke momenten tegen. Het hoort erbij en je bent niet de enige, die soms twijfelt aan wat te doen. Mijn mentorcoördinator is dan een grote steun. Elke maand komt er een nieuwe blog online. De volgende keren wil ik mijn blog nog mooier maken door er meer creativiteit in te doen. Zoals een schilderij of iets wat ik heb geschreven, want daar hou ik van.

Voor wie is deze blog?

Deze blog is voor iedereen, die meer wil lezen over de belevenissen en ervaringen van een student, die mentor is. Het is voor andere studenten en mentoren maar ook voor geïnteresseerden, die meer willen weten over hoe een mentoraat eruit kan zien. Voor ieder wat wils! Dus deel vooral deze blog met iemand anders die nieuwsgierig is naar een mentor’s ervaring.

Bedankt voor het lezen van mijn eerste blog en graag zie ik je bij de tweede weer 🙂

 

*Vanwege privacy redenen is de echte naam van mijn leerling bekend bij School’s Cool.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top