Waarvoor gebruiken wij jouw donatie? Alle giften komen ten goede aan de mentoraten van de leerlingen en mentoren.

School’s cool Delft gelooft in gelijke schoolkansen voor ieder kind. Helaas is dit niet voor alle scholieren even vanzelfsprekend. Daarom verbinden wij vrijwillige thuismentoren aan kansrijke leerlingen in kwetsbare situaties. Wekelijks helpen de mentoren hen met zelfvertrouwen, motivatie en zelfredzaamheid op school.

Jaarlijks begeleiden onze vrijwilligers zo’n 100 Delftse kinderen. Elk jaar weer lukt het onze mentoren om juist deze kinderen een kans te geven hun schooljaar succesvol te voltooien. Zo helpen ze de kansengelijkheid in Delft te vergroten.  

Help ons financieel leerlingen helpen

Je kunt School’s cool Delft steunen door een gift te storten. Elk bedrag is welkom, van groot tot klein! Doneren kan gemakkelijk door een bedrag over te maken op IBAN nummer NL38RABO 0154925152 ten name van Stichting School’s cool Delft o.v.v. Vriendenfonds.

Waarvoor gebruiken wij jouw donatie? Alle giften komen ten goede aan de mentoraten van de leerlingen en mentoren. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een bijdrage voor: agenda’s voor leerlingen (€ 10), de kookworkshop van het jaarfeest (€ 25), een online jaarabonnement voor leerlingen op Squla (€ 100), advertenties voor werving van mentoren (€ 250 euro) of zelfs het adopteren van een extra mentoraat van een kansrijke leerling (€ 1.500).  

 School’s cool Delft heeft de status van een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Dat houdt in dat donaties aftrekbaar zijn van de belasting. Wij zijn bij de belasting bekend onder het RSIN-nummer 821349855. Een periodieke gift levert extra belastingvoordeel op. Daarvoor kun je dit formulier (linkinvullen en mailen naar penningmeester@schoolscooldelft.nl.

Help ons met het werven van mentoren

School’s cool Delft komt graag in contact met bedrijven en particulieren die ons willen helpen bij het werven van vrijwilligers. Zodat wij ook in het komende jaar weer voldoende mentoren kunnen inzetten om onze leerlingen dat zo noodzakelijke steuntje in de rug te geven. Zo verstuurt DSM bijvoorbeeld elk jaar een wervende oproep aan al hun personeelsleden en doet de Rector Magnificus van de TU Delft een warme aanbeveling om mentor te worden bij School’s Cool onder de alumni.

Kom je liever zelf in actie?

Ook dat kan! Je kunt natuurlijk mentor worden, maar er zijn ook andere manieren om in actie te komen. Heb je bijvoorbeeld kennis van coaching of pedagogiek, dan vind je het misschien leuk om een training voor onze mentoren te verzorgen. Weet je alles van ICT, dan kun je ons helpen met de nieuwe database. Of ben je een ster in het maken van filmpjes voor social media? Dat is heel goed om School’s Cool onder de aandacht te brengen bij potentiële vrijwilligers. Of wil je een Facebook actie starten om geld in te zamelen? Ga je appeltaarten bakken? Digitale yogalessen geven, meedoen aan de kids-run-marathon waarbij de opbrengst voor School’s cool Delft is? Wat supergoed! 

Wij zijn blij met alle inzet

Heb je een idee of wil je meer informatie? Laat het ons weten via de contactmail (info@schoolscooldelft.nl) of bel Marloes van Kemenade, tel. 06-30921431. We bespreken graag jouw gift, leuke actie, initiatief of wilde idee. Wij zijn blij met alle inzet waarmee wij onze leerlingen extra kunnen helpen hun school(jaar) succesvol te voltooien. Zo helpen we ook de kansengelijkheid in Delft te vergroten.  

Namens School’s cool Delft alvast hartelijk bedankt daarvoor!

CONTACT

Scroll to Top