Voortgezet Onderwijs

De mentor biedt ondersteuning in structuur aan te brengen in het schoolleven van de leerling en bij de persoonlijke ontwikkeling.

Ondersteuning

Thuismentoren begeleiden leerlingen vanaf het tweede jaar van het voortgezet onderwijs die dreigen vast te lopen. Soms zijn er schoolperiodes dat het minder goed gaat. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het even niet lukt. De leerling haalt slechte cijfers, zakt voor examens, verzuipt in het huiswerk of er zijn problemen met docenten en/of leerlingen. De leerling loopt vast en weet niet meer hoe dit aan te pakken. Met een grote kans dat deze situatie eerder verslechtert, dan verbetert.

Wat doet een mentor?

Thuismentoren kunnen hierbij helpen en de leerling begeleiden. Dit traject is bedoeld voor leerlingen vanaf het tweede leerjaar op het voortgezet onderwijs die dreigen vast te lopen; dit kan bijvoorbeeld óók het examenjaar zijn. De mentor biedt ondersteuning in structuur aan te brengen in het schoolleven van de leerling en bij de persoonlijke ontwikkeling. Dit traject bij School’s cool bestrijkt in principe een jaar. Ook leerlingen van het ISK die tijdelijk hulp nodig hebben vallen onder School’s cool voor voortgezet onderwijs.

Contact

Heb je vragen of wil je graag een leerling ondersteunen, neem contact op met Ellen de Looff. Bel 06-42404908 of mail naar ellen@schoolscooldelft.nl.

Leerling aanmelden​

Mentor worden

Scroll to Top