School’s cool voor groep 7 & 8

Sommige leerlingen kunnen wel wat steun gebruiken bij al deze veranderingen. Thuismentoren helpen hier wekelijks bij.

Ondersteuning

Leerlingen krijgen begeleiding tijdens groep 7/8 van de basisschool. De mentor werkt met de leerling aan goede studievaardigheden, bereidt de leerling voor op de overgang naar het voortgezet onderwijs en ondersteunt de leerling en de ouders bij het maken van een goede schoolkeuze. De begeleiding duurt van oktober tot oktober.

Wat doet een mentor?

Mentoren komen een jaar lang wekelijks bij de leerling thuis. Zij geven bijvoorbeeld informatie over het voortgezet onderwijs, helpen met het leren huiswerk maken, het oefenen van een spreekbeurt of houden contact met de leerkracht van groep 7 of 8. Ook kan de mentor kind en ouders bijvoorbeeld vergezellen naar de open dagen van diverse middelbare scholen.

Voorbereiden

Groep 7 en 8 is een belangrijke tijd want in deze periode bereiden de leerlingen zich voor op de stap naar de middelbare school. Ze krijgen een schooladvies, gaan een middelbare school uitkiezen en nemen afscheid van de basisschool. Het zijn grote veranderingen. Sommige leerlingen kunnen wel wat steun gebruiken bij al deze veranderingen. Thuismentoren helpen hierbij.

Contact

Heb je vragen of wil je graag een leerling ondersteunen, neem contact op met Ellen de Looff. Bel 06-42404908 of mail naar ellen@schoolscooldelft.nl.

Leerling aanmelden​

Mentor worden

Scroll to Top