Huiswerkkamer

Thuis is er altijd lawaai. Tof dat het hier zo rustig is. En als ik iets niet snap, dan helpen de begeleiders.

De Huiswerkkamer is een plek waar leerlingen hulp krijgen bij het (leren) maken van huiswerk. Ook is het bedoeld voor leerlingen, die thuis geen rustige werkplek hebben.

Twee keer per week

Het wordt twee keer per week georganiseerd: op dinsdag- en donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur in wijkcentrum De Vleugel in het Poptahof. Daar helpen vrijwillige begeleiders met een onderwijsachtergrond de leerlingen. Dat kan vakinhoudelijk zijn. Bijvoorbeeld met wiskundevragen, taal of lezen maar ook hoe bereid je je voor op een toets of hoe plan je huiswerk.

Zelfvertrouwen en zelfredzaamheid

De Huiswerkkamer is bedoeld voor leerlingen van 11 tot 18 jaar. Er mag voor hen geen betaald alternatief zijn. Net als bij onze andere mentorprogramma’s gaat het om het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van leerlingen te vergroten, zodat zij hun schoolcarrière succesvol kunnen afronden.

Contact

Heb je vragen of wil je graag een leerling ondersteunen, neem contact op met Ellen de Looff. Bel 06-42404908 of mail naar ellen@schoolscooldelft.nl. Het adres van De Vleugel is Aart van der Leeuwlaan 4 in Delft.

Scroll to Top