School's cool voor brugklas

De begeleiding duurt gemiddeld anderhalf jaar tot de kerstvakantie in het tweede leerjaar.

Ondersteuning

De overgang van basisschool naar de brugklas is voor leerlingen een spannende tijd.  Ze verhuizen naar een nieuw schoolgebouw met allemaal nieuwe kinderen en allerlei verschillende, nog onbekende docenten. Soms vinden leerlingen deze stap moeilijk en ingrijpend. Ze hebben gevoel vast te lopen en overzien het schoolwerk niet meer.

Wat doet een mentor?

Een thuismentor van School’s cool helpt een leerling deze overstap te maken. Daarom vindt – als het even kan – de kennismaking tussen leerling en mentor al plaats aan het eind van groep 8. De mentor kan de leerling dan helpen bij het voorbereiden van de eerste schooldag op de middelbare school. De begeleiding duurt gemiddeld anderhalf jaar tot de kerstvakantie in het tweede leerjaar.

Zelfstandigheid & Zelfvertrouwen

In deze tijd werkt de mentor met het kind aan zelfstandig leren en meer zelfvertrouwen krijgen zodat ze weer beter presteren op school. Ook kan de mentor de ouders ondersteunen door bijvoorbeeld samen de vorderingen van het kind op Magister te volgen of mee te gaan naar ouderavonden of rapportbesprekingen.

Contact

Heb je vragen of wil je graag een leerling ondersteunen, neem  contact op met Ellen de Looff. Bel 06-42404908 of mail naar ellen@schoolscooldelft.nl.

Leerling aanmelden​

Mentor worden

Scroll to Top