Stadgenoten onder elkaar

Al een paar weken begeleid ik een meisje uit groep 8 in Delft. Ik help haar met haar huiswerk, met rekenen, lezen en taal. We hebben een leuke klik samen. Ze is ambitieus en legt de lat graag hoog voor zichzelf. Daar houd ik wel van, dat doe ik voor mezelf namelijk ook. Haar motivatie werkt weer inspirerend voor mij.

Ze moet haar boekbespreking houden en vraagt of ik kan helpen. Natuurlijk wil ik dat, dat kan ik juist heel goed. Ik heb als communicatieadviseur veel presentaties begeleid en voorbereid, van tekst tot aan vormgeving. Zelf maak en geef ik nu ook presentaties. Kortom, we gaan er met z’n tweeën voor zorgen dat haar boekbespreking een succes wordt!

Verrassende val

Enthousiast laat ze het boek zien waar ze over wil gaan vertellen. Het is het boek ‘VAL’ geschreven door Cis Meijer. Wij gaan op zoek naar informatie over de schrijfster en wat blijkt? Cis Meijer is opgegroeid in Delft, dus een stadgenoot! Ik geef aan dat het leuk is als we contact proberen te zoeken met de schrijfster en dat we dat kunnen gebruiken voor haar boekbespreking.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik zoek Cis Meijer op via LinkedIn en nu maar hopen dat ze mijn uitnodiging accepteert. Dat doet ze! Cis Meijer blijkt heel benaderbaar te zijn en zo kan het gebeuren, dat mijn mentorkind tijdens haar boekbespreking een persoonlijke anekdote van de schrijfster kan delen met de klas:

‘Weet je dat ik naar de klimhal ging om daar te voelen hoe het is als je een val maakt? Ik klom acht meter hoog, aan een touw, en liet me vallen. Vlak voordat ik op de grond viel, trok de instructeur het touw strak, zodat ik bleef bungelen. Ik vond het doodeng! Maar daarna kon ik in 1 dag de eerste bladzijden (de proloog) van VAL schrijven.’ Cis Meijer

Een fantastische ervaring
Voor de boekbespreking heeft mijn mentorkind een zeer goed gekregen. De hele voorbereiding was een feestje om te doen. Ik vind dit een mooi voorbeeld hoe je leert samenwerken. Bovendien heb ik mijn mentorkind laten zien hoe je zelf mogelijkheden kunt creëren. Een fantastische ervaring voor ons allebei. Wie kan nu zeggen, dat de schrijfster van jouw boekbespreking een persoonlijke ervaring met je heeft gedeeld. Het is meer dan wij verwacht hadden. Het voelt echt als stadgenoten onder elkaar!

Door mentor Heera

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top