Sofie’s stage: een weekje bij School’s Cool

Hallo! Ik ben Sofie, een 4 vwo-leerlinge van het CLD in Delft. Deze week heb ik mijn maatschappelijke stage gelopen bij School ‘s Cool. Mijn vader is hier sinds vorig jaar met veel plezier mentor en via hem ben ik hier terechtgekomen. Vijf dagen lang heb ik een dagboekje bijgehouden over mijn ervaringen. Lees hieronder wat ik allemaal heb gedaan!

Dag 1: Kennismaken en Posters Verspreiden

Vandaag maakte ik kennis met de gezellige medewerkers van School ‘s Cool. Ik begon mijn dag met opruimen en kleine klusjes, maar mijn belangrijkste taak was het verspreiden van posters en flyers. Op de foto zie je hoe ik posters oprolde en op diverse plekken ophing. Ik heb er zin in om deze week nog meer plekken te bezoeken!

Ik vind School ‘s Cool een geweldige stichting. Het is mooi om te zien hoe ze leerlingen helpen die het moeilijk hebben. Het ophangen van posters om vrijwilligers te werven voelt als een belangrijke bijdrage, want deze zijn hard nodig!

 

Dag 2: Huiswerkkamer en Spellen Opruimen

💼 Vanochtend moest ik eerst wat schoolwerk inhalen, dus begon ik rond lunchtijd. Ik ruimde boeken en spellen op die mentoren kunnen lenen voor hun gesprekken met leerlingen. Daarna ging ik naar de huiswerkkamer. 📝

Op de foto’s zie je mij een leerling helpen. De huiswerkkamer biedt kinderen een plek om rustig te werken en hulp te krijgen met hun vakken. Hoewel er vanwege de vakantie minder kinderen waren, was het indrukwekkend om te zien hoe de medewerkers hen steunen. 🌟

We hebben ook besloten om leukere spellen aan te schaffen voor als de leerlingen klaar zijn met hun huiswerk. Zo wordt het nog gezelliger!

Dag 3: Opgeruimd Staat Netjes

🌟 Wat gaat de tijd snel! Vandaag heb ik op kantoor flink opgeruimd. De kast met boeken en spelletjes is nu keurig geordend, en we hebben een bordje ‘te leen’ toegevoegd om duidelijk te maken dat deze materialen beschikbaar zijn voor mentoren. 😉

Ook ontmoette ik Lydia, die elke woensdag de administratie verzorgt. Samen hebben we ongebruikte boeken en spellen uit het systeem gehaald en klaargemaakt om weg te geven. Het was gezellig en ik heb ook alles gehoord over haar vakantie naar Barcelona! 🌞📚🎲

Dag 4: Posters Verspreiden en Huiswerkbegeleiding

Vandaag bracht ik posters rond met de oproep ‘Word thuismentor van een scholier’. Ik hing ze op bij basisscholen en supermarkten, waaronder de school van mijn zusje.

’s Middags was ik weer in de huiswerkkamer. We hadden handige leerboekjes meegenomen die we eerder hadden gevonden. Ondanks dat er vanwege de vakantie minder kinderen waren, kon ik een meisje goed helpen met rekenen. Na veel oefenen had ze het helemaal onder de knie.

Dag 5: De Laatste Dag

Vandaag was alweer de laatste dag van mijn maatschappelijke stage bij School ‘s Cool. Ik deelde mijn ideeën over hoe we jonge vrijwilligers en leerlingen kunnen aanspreken en meedacht over een titel voor een leerlingenposter. Tot mijn vreugde werden enkele van mijn ideeën gekozen!

Na het overleg was mijn stage eigenlijk al afgerond. Nu hoef ik alleen nog mijn verslag voor school te schrijven, dat vanavond ingeleverd moet worden.

Ik heb het echt naar mijn zin gehad deze week. Het was een afwisselende ervaring: van opruimen op kantoor tot het rondbrengen van folders en posters, en het helpen in de huiswerkkamer. Hierdoor was het nooit saai of eentonig.

Bovendien heb ik een duidelijker beeld gekregen van wat School ‘s Cool precies doet. Ze helpen niet alleen met schoolwerk, maar ondersteunen ook op het gebied van zelfvertrouwen, motivatie en leren ‘leren’.

Al met al was het een geslaagde week waar ik met veel plezier op terugkijk! Tot ziens iedereen! 👋😊

#maatschappelijke #stage #schoolscool015 #joinub #delft #waardevol #vrijwilligerswerk #mentor #gelijkekansen #stagelife 💪🌈

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top