School’s Cool nu in heel Midden-Delfland

School’s Cool ondersteunt vanaf het schooljaar 2022-2023 kansrijke leerlingen in kwetsbare situaties in héél Midden-Delfland. Naast het Westland en Delft kunnen nu ook scholen uit Maasland, Den Hoorn en Schipluiden kinderen aanmelden voor extra hulp. Een incidentele subsidie van de Gemeente Midden-Delfland maakt dit mogelijk. “Wij, als gemeente Midden-Delfland, willen met deze subsidie partners stimuleren die dichtbij de inwoners staan. School’s Cool is hier een mooi voorbeeld van. Dat ondersteunen wij graag.

Mentorprogramma

School’s Cool is een mentorprogramma dat in Nederland 25 jaar bestaat. Vrijwillige mentoren bezoeken leerlingen wekelijks een uur thuis in hun eigen omgeving, voor een periode van 1 tot 1,5 jaar. Het doel is het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van leerlingen te vergroten, zodat zij hun schoolcarrière succesvol kunnen doorlopen. Hiermee levert School’s Cool een bijdrage aan het verkleinen van kansenongelijkheid. Het programma in Midden-Delfland richt zich vooral op kinderen die de overstap maken naar de brugklas.

Kansengelijkheid

School’s Cool gelooft in gelijke kansen voor ieder kind. Elk kind heeft recht op een succesvolle schoolcarrière, ongeacht de situatie waarin het kind zich bevindt. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het onderwijs staat onder druk door het lerarentekort, de gevolgen van corona, grotere klassen en ouders die hun kind niet goed kunnen ondersteunen, omdat zij te veel ballen in de lucht moeten houden. Het draagt allemaal bij aan de kansenongelijkheid in het onderwijs, waardoor steeds vaker meer kinderen extra ondersteuning nodig hebben.

Twee vestigingen

Voor het ondersteunen van deze leerlingen uit Midden-Delftland hebben de vestigingen van School’s Cool uit het Westland en Delft de handen ineen geslagen. “Wij zijn blij dat we samen met de gemeente Midden-Delfland ons mentorprogramma kunnen uitbreiden naar Den Hoorn, Schipluiden en Maasland. Door een (thuis)mentor te koppelen aan een leerling die tussen wal en schip dreigt te vallen, dragen we bij aan het verkleinen van de kansenongelijkheid. En geven we deze kinderen weer meer kans.”

Voor meer informatie voor het aanmelden van leerlingen of om zelf mentor te worden kun je contact opnemen met Peter van der Wel, info@schoolscoolwestland.nl of Marijke Rethans, info@schoolscooldelft.nl.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top