Oud-leerling Danny vertelt over School’s Cool

Danny is 17 jaar en heeft toen hij 12 was ongeveer 2,5 jaar meegedaan aan School’s Cool. Daar is hij terechtgekomen, omdat zijn school aangaf dat hij wel een steuntje in de rug kon gebruiken.

“Wat ik heb geleerd is doorzetten als het even niet lukt”

“Ik vond school moeilijk. Toen ik eenmaal in contact was met een mentor, begon ik het steeds leuker te vinden. Ik leerde hoe ik moest plannen en had veel aan ezelbruggetjes. Zo werd het voor mij steeds makkelijker.” Wat hij vooral heeft opgestoken van zijn mentor, is doorzetten als het even niet lukt. “En beginnen met de dingen die je het moeilijkste vindt. Dan heb je die alvast achter de rug en eindig je met de makkelijkere dingen.”

“Ik wachtte echt op hem met al mijn moelijke vragen”

Danny zag zijn mentor één keer per week en keek altijd uit naar dat moment. “Ik wachtte echt op hem en spaarde al mijn moeilijke vragen op. Ik sloeg de onderwerpen over die ik niet begreep, zodat ik die samen met mijn mentor kon bespreken. We hadden een goede klik en deden naast huiswerkbegeleiding ook privédingen, zoals samen een hapje eten.”

Van tevoren had Danny nooit gedacht dat hij het zo ver zou kunnen schoppen. “Ik ben naar VMBO-basis gegaan en daar ben ik bijna cum laude afgestudeerd.” Nu gaat hij starten aan de opleiding basis kok op niveau 2, maar heeft ook al niveau 3 en niveau 4 in het vooruitzicht. “Food manager niveau 4 zou ik nog graag willen doen. Daar leer je een eigen zaak op te starten. En mijn doel is om later mijn eigen restaurant openen.”

 

Interview: Stichting Kinderpostzegels voor de kinderpostzegelactie 2022 ‘Geef Kinderen Wind Mee’.  School’s Cool is een van de etalageprojecten. Lees hier alle verhalen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top