Margreet en Madeleine, de nieuwe bestuursleden van School’s cool Delft

Voorzitter Margreet de Groot en secretaris Madeleine Bos zijn de nieuwe bestuursleden van School’s cool Delft. Vanaf januari vormen zij samen met penningmeester Jaap van Hal en adviseur Yashoda Sewnarain Sukul het bestuur. De belangrijkste bestuurstaken blijven toezicht houden op de uitvoering van het beleid en het bewaken van de continuïteit en ontwikkeling van de stichting. Margreet en Madeleine zijn goede bekenden van School’s Cool. Beiden zijn al jaren mentor.

Margreet de Groot is in het dagelijkse leven teamleider laboratoriumtechniek bij de mbo-instelling Techniek College Rotterdam. Voor School’s Cool begeleidt ze ondertussen haar zesde meisje. “Het is belangrijk voor jonge kinderen in een moeilijker thuissituatie, dat er mentoren zijn die hen bij de schoolloopbaan willen begeleiden. Daar draag ik graag een steentje aan bij. Voor mij blijft het mentorschap een fantastische ontdekkingstocht. Vragen als Wat heeft een leerling nodig om goed te kunnen leren? Of Welk duwtje in de rug helpt haar verder? maken het ook leerzaam voor mij. Het geeft kennis en inzichten, die ik zowel voor mijn werk op school als nu bij het voorzitterschap van School’s Cool kan gebruiken.”

Madeleine Bos is werkzaam als freelance projectleider bij het Erasmus Medisch Centrum en heeft een flink aantal jaren advies- en managementervaring in het hoger onderwijs. Ook zij begeleidt haar zesde leerling. “De meerwaarde voor deze kinderen, de aandacht die je kunt bieden en het vertrouwen dat je krijgt, is mooi om te ervaren. De gezinssituaties zijn niet altijd gemakkelijk maar ik beleef veel plezier aan het mentor zijn. Die pubers houden me scherp en ook bij de tijd. Deze rol van secretaris geeft mij de kans om op een andere manier bij te dragen aan deze prachtige stichting.  Ik zie er naar uit om met het bestuur en de enthousiaste ervaren projectleiders samen te werken en zo nog meer kinderen de mogelijkheid te bieden op een goede voorbereiding en/of start van hun middelbare school periode met een mentor van School’s Cool.”

Foto’s: Joop Wollendorf

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top