Nieuw: de Huiswerkkamer

Met de nieuwe naam Huiswerkkamer is het Talentenhuis Delft onderdeel geworden van School’s Cool. De Huiswerkkamer is een plek waar leerlingen hulp krijgen bij het (leren) maken van huiswerk. Ook is het bedoeld voor leerlingen, die thuis geen rustige werkplek hebben.

Twee keer per week

De Huiswerkkamer is vooralsnog twee keer per week: op dinsdag- en donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur in wijkcentrum De Vleugel in het Poptahof. Daar helpen vrijwillige begeleiders met een onderwijsachtergrond de leerlingen. Dat kan vakinhoudelijk zijn. Bijvoorbeeld met wiskundevragen, taal of lezen maar ook hoe bereid je je voor op een toets of hoe plan je huiswerk.

Zelfvertrouwen en zelfredzaamheid

Net als onze andere mentorprogramma’s (Groep 7/8, Brugklas, ISK en VO) is de Huiswerkkamer bedoeld voor leerlingen van 11 tot 18 jaar. Er mag voor hen geen betaald alternatief zijn. Het doel van al onze mentorprogramma’s is het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van leerlingen te vergroten, zodat zij hun schoolcarrière succesvol kunnen afronden. Hiermee leveren wij een bijdrage aan het verkleinen van de kansenongelijkheid. Wil je meer weten over de Huiswerkkamer? Neem contact met ons op via info@schoolscooldelft.nl of bel Ellen, tel. 06-42404908.

Het adres van De Vleugel is Aart van der Leeuwlaan 4 in Delft.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top