Kom naar ‘Huiswerk? Geen Probleem’ in Dok Open

Huiswerk? Geen probleem! Dat is de titel van het Huiswerk-Event op woensdag 11 maart in Dok Open. Ankie Remijn, specialist in het puberbrein, vertelt dan hoe je leerlingen effectief en efficiënt kunt helpen met huiswerk. De interactieve avond is een initiatief van Het Talentenhuis, Investeren in Leren en School’s cool Delft en wordt georganiseerd in het kader van de Week van het Huiswerk. De drie organisaties ondersteunen leerlingen onder andere met huiswerk en vinden dat íéder kind de kans moet krijgen het beste uit zichzelf te halen.

Brein ‘under construction’

Kinderen blijken zelfstandig plannen en studeren moeilijk vinden. Dat is niet vreemd want wetenschappelijk onderzoek wijst uit; pubers hebben een brein dat nog under construction is. De lezing gaat in op onderwerpen als: Hoe inspireer en motiveer je je kind? Welke manier van (huiswerk)begeleiden is het meest effectief? Hoe leer je als middelbare scholier méér in minder tijd en welke rol kun je daar als ouder, mentor en leraar inspelen?

Week van het Huiswerk

In 2019 werd de eerste Week van het Huiswerk gehouden. Een initiatief van Ankie omdat zij aandacht wil vragen voor de stress waarmee middelbare scholieren kampen. Onderzoek wijst uit dat één op de drie leerlingen stress ervaart door schoolwerk. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2001. Leerlingen geven aan dat ze óf een leven hebben óf goede cijfers. Het belangrijkste doel van de Week van Huiswerk is de kloof dichten tussen kansrijke en kansarme leerlingen in Delft.

Iedereen is welkom

Óók met de tweede Week van het Huiswerk wordt aandacht gevraagd voor deze groep leerlingen en hoe hen te helpen met effectief en efficiënt huiswerk maken. Iedereen, die geïnteresseerd is in Huiswerk? Geen probleem! is welkom. Het Huiswerk-Event is gratis en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Je kunt je aanmelden bij Martijn Kirsten, tel. 06-20047978 of martijn@klassewerkdelft.nl. De koffie staat vanaf 19.15 uur klaar!

DEF Poster Huiswerk avond in DOK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top