Corona en veelgestelde vragen

School’s cool Delft volgt de coronamaatregels van de overheid en het RIVM. Dat betekent – in ieder geval – tot  het einde van het schoolseizoen:

  • Mentoraten volgen de richtlijnen van het RIVM, op dit moment kunnen ze weer thuis bij de leerling plaatsvinden.
  • Mentorbijeenkomsten gaan door. De mentorcoördinator laat weten op welke manier.
  • De projectleiders zijn op kantoor.
  • Heb je vragen: Ellen, Marijke en de mentorcoördinatoren zijn bereikbaar via mail, app en de mobiele nummers.
  • Voor meer algemene informatie over de maatregels van de overheid, kijk op www.rijksoverheid.nl/coronavirus

VEELGESTELDE VRAGEN

Hebben de maatregels invloed op de mentoraten van School’s cool Delft?

Vanaf 5 juni mogen mentoren op thuisbezoek, mits er 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Wel blijft het maatwerk. Iedereen – mentor, ouder en leerling –  moet zich prettig en veilig voelen bij de bezoeken. Overleg met elkaar wat het beste werkt voor het mentoraat op dit moment.

Het 6-stappenplan van de overheid is op 28 april gestart. De bedoeling is behoedzaam de maatregels te versoepelen. Daarbij zal nauwlettend worden gekeken naar het aantal ziekenhuisopnames, vaccinleveringen en ontwikkelingen op het gebied van virusmutanten. Op dit moment gaat het goed, al is het virus is nog niet helemaal onder controle. Heb je hulp nodig bij de (online) mogelijkheden van jouw mentoraat, neem contact op met de mentorcoördinator.

Wat zijn andere manieren om contact te houden met de leerlingen?

Gelukkig blijkt het bij de meeste mentoraten mogelijk om contact met elkaar te houden via telefoon & mail, videobellen, app-en, skypen, zoomen en face-timen. Probeer wekelijks een vast moment met elkaar te plannen om te vragen hoe het met de leerling gaat, hoe het thuis is en of je kunt helpen met de schoolopdrachten. Aandacht voor elkaar blijft enorm belangrijk.

Het maximum aantal personen in een ruimte (binnen en buiten) wordt niet meer beperkt. Wel moet de anderhalve meter te allen tijde gewaarborgd kunnen blijven. Publieke binnenruimtes,  waaronder bibliotheken, zijn open: soms nog wel op afspraak. Informeer naar het dragen van mondkapjes, dat kan nog verplicht zijn.

Zijn de ouders geïnformeerd over het coronabeleid van School’s cool?

Alle ouders hebben een brief ontvangen over ons coronabeleid. Ook worden ze van belangrijke wijzigingen op de hoogte gehouden door de mentorcoördinatoren.

Zijn de scholen geïnformeerd?

We hebben begeleiders, leerkrachten en zorgcoördinatoren geïnformeerd over de maatregels, die School’s cool Delft heeft genomen.

Kunnen we meer doen?

Dat kan zeker maar per mentoraat zullen de mogelijkheden verschillend zijn. Bij het ene mentoraat zal het er bijvoorbeeld om gaan de ouders goed te informeren over wat er op dit moment allemaal gebeurt. Bij een ander mentoraat kan het zijn dat er wordt geholpen met de extra mogelijkheden, die gemeente en fondsen nu bieden voor extra steun. Het kan ook zijn dat je jouw leerling een hart onder de riem wilt steken met een klein cadeautje of een lieve kaart.

Hoe nu verder?

School’s cool Delft volgt nauwgezet het coronabeleid van de regering. Ook hebben de projectleiders en mentorcoördinatoren videobijeenkomsten met elkaar om alles zo goed mogelijk te begeleiden. Is er nieuws te melden, dan ontvangen jullie een mail en/of app van ons.

 

Leestips:

Coronavirus; Wat kinderen moeten weten

Tips voor thuis lesgeven tijdens corona-quarantaine

Delfts nieuws over het coronavirus

Tips voor thuis leren

6 stappenplan: terug naar normaal 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top