Corona en veelgestelde vragen

School’s cool Delft volgt de coronamaatregels van de overheid en het RIVM. Dat betekent in ieder geval tot begin februari:
• (Thuis)mentoraten kunnen plaatsvinden.
• Mentorbijeenkomsten gaan door. De mentorcoördinator laat weten op welke manier.
• De projectleider werken meestal thuis. Afspraken kunnen op kantoor of online zijn.
• Heb je vragen? Ellen, Marijke en de mentorcoördinatoren zijn bereikbaar via mail, app en de mobiele nummers.
• Voor meer algemene informatie over de maatregels van de overheid, kijk op www.rijksoverheid.nl/coronavirus

VEELGESTELDE VRAGEN

Hebben de maatregels invloed op de mentoraten van School’s cool Delft?
Mentoren mogen op thuisbezoek, mits er 1,5 meter afstand kan worden gehouden en er niet meer dan vier personen op bezoek zijn (geweest). Het blijft echter maatwerk. Iedereen – mentor, ouder en leerling – moet zich prettig en veilig voelen bij de bezoeken. Overleg met elkaar wat het beste werkt voor het mentoraat op dit moment. Heb je hulp nodig bij de (online) mogelijkheden van jouw mentoraat, neem contact op met de mentorcoördinator.

Wat zijn andere manieren om contact te houden met de leerlingen?
Bij de meeste mentoraten blijkt het goed mogelijk om contact met elkaar te houden via telefoon & mail, videobellen, app-en, skypen, zoomen en face-timen. Ook mag je met vier personen buiten afspreken, bijvoorbeeld om te wandelen. Probeer wekelijks een vast moment met elkaar te plannen om te vragen hoe het met de leerling gaat, hoe het thuis is en of je kunt helpen met de schoolopdrachten. Aandacht voor elkaar blijft enorm belangrijk.

Hoe nu verder?
School’s cool Delft volgt nauwgezet het coronabeleid van de regering. Ook hebben de projectleiders en mentorcoördinatoren indien nodig contact met elkaar om alles zo goed mogelijk te begeleiden. Is er nieuws dan ontvangen jullie een mail en/of app van ons.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top