Stem op School’s cool voor het Appeltje van Oranje 2020

Het nieuwe jaar is goed begonnen! We maken kans op een Appeltje van Oranje. Vanaf nu kan er op ons worden gestemd. Er zijn in totaal nog 38 projecten in de race voor deze prestigieuze prijs, die het Oranje Fonds jaarlijks uitreikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan eenvoudig tot en met 15 januari via: stem.oranjefonds.nl/schoolscool. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgen, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit kiest de jury uiteindelijk de drie winnaars.

Dit jaar heeft het Oranje Fonds voor het thema ‘Maatjes ben je samen’ gekozen. Daarin staan projecten rondom maatjes centraal; projecten waarin mensen elkaar vooruithelpen en langere tijd ondersteunen. In Nederland zijn er veel mensen, die om uiteenlopende redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vrijwilligers die hun maatje willen worden en willen helpen, zijn daarom onmisbaar.

Nominatie voor maatjeswerk

Onder het motto: “Elk kind verdient aandacht en een kans om in het onderwijs te slagen” ondersteunt School’s cool kwetsbare scholieren, die kansrijk zijn in het onderwijs met vrijwillige thuismentoren. Dit steuntje in de rug heeft tot doel ervoor te zorgen dat de leerlingen hun schoolloopbaan goed doorlopen, op niveau blijven en misschien zelfs een hoger niveau bereiken. De leerlingen krijgen door het mentoraat meer zelfvertrouwen, zien meer mogelijkheden voor hun toekomst, ontdekken nieuwe vaardigheden en nieuwe vormen van vrije tijdsbesteding. School’s cool heeft landelijk 28 vestigingen, waarvan Delft er een is, en biedt hulp met zo’n 1250 mentoraten.

Koningin Máxima

Koningin Máxima reikt op 23 mei 2020 de Appeltjes van Oranje uit aan de drie beste maatjesprojecten. Drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top