School’s cool Nederland organiseert bijeenkomst over kwaliteit

Hoe ondersteun je kwetsbare scholieren, die kansrijk zijn zo goed mogelijk met vrijwillige mentoren? En, hoe maak je in dit werk de kwaliteit meetbaar? Op 10 oktober was dat het onderwerp van gesprek op de landelijke bijeenkomst van School’s cool Nederland. De dag werd samen met de Delftse vestiging georganiseerd. Reden daarvoor was het jubileum van School’s cool Delft.

De Delftse bestuursvoorzitter Angelika Voss opende de landelijk dag met een terugblik en een kijkje in de toekomst. Oud-leerling Gulet vertelde over zijn mentoraat en het resultaat: weten wat je wilt en zelfvertrouwen. Tijdens de rondetafelgesprekken, georganiseerd door collega’s Ellen de Looff en Toos Thoolen probeerden de 26 deelnemers actief door de bril te kijken van leerling, mentor, ouders, scholen, fondsen en vanuit de organisatie School’s Cool. Het leverde een eerste opmaat voor het plan voor kwaliteitsmeting. De middag werd afgesloten met een drankje en een hapje voor het 10-jarige bestaan van de Delftse vestiging.

Tien jaar School’s cool Delft: Elk kind verdient goed onderwijs

Tien jaar geleden startten Mirjam Biegstraaten en Joan Koene School’s cool Delft naar Amsterdams voorbeeld. Onder het motto: “Elk kind verdient goed onderwijs” werd een project opgezet dat kwetsbare kinderen, die kansrijk zijn in het onderwijs worden ondersteund door vrijwillige thuismentoren. Met het doel ervoor te zorgen dat de leerlingen hun schoolcarrière succesvol afronden. In het eerste jaar werd hulp geboden aan vijftien leerlingen. Inmiddels is dat uitgebreid naar gemiddeld 60 in Delft. Landelijk ligt dat rond de 1000 mentoraten, door 28 vestigingen.

Thuismentor, een waardevolle uitdaging

In het jubileumjaar vraagt School’s cool Delft extra aandacht voor het ondersteunen van kwetsbare leerlingen in het onderwijs. Zo wordt er bijvoorbeeld in november een regio-bijeenkomst met de vestigingen in Schiedam, Zoetermeer en het Westland georganiseerd en zal volgend jaar een symposium worden gehouden rondom het onderwerp ‘Thuismentor, een waardevolle uitdaging”. Uiteraard hoopt School’s cool Delft zo ook interesse te wekken voor het mentorwerk. Voor meer informatie kun je mailen naar marijke@schoolscooldelft.nl of kijken op www.schoolscooldelft.nl.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top