Mentoraten op afstand in coronatijd

Opeens was daar het coronavirus, … met grote gevolgen. Eind maart volgde de lockdown in Nederland. Voor School’s cool betekende dat plotsklap over naar een ‘mentoraat op afstand’. In plaats van samen met de leerling thuis werken, was het nu mailen, bellen en what’s appen geblazen. Vol goede moed ging iedereen door: Niet bij de pakken neerzitten, zo goed mogelijk doen. Lukte het niet linksom, dan maar rechtsom!

Te doen met veel improviseren

Samengevat is dat de conclusie van de ervaringen van de mentoraten op afstand. Er is nog een hele weg te gaan. Een mentoraat op afstand? Het is te doen, maar zeker nog niet optimaal. Het is soms verdraaid lastig. Het blijft volop improviseren. Met ons allen hopen we dat we nu met de versoepeling van de maatregelen onze leerlingen weer vaker kunnen zien. Nog steeds op 1,5 meter afstand maar het is een stap in de goede richting.

Aan alle mentoren: bedankt voor al jullie informatie. Het is superinteressant om jullie ervaringen en suggesties te lezen. Ze worden ook gebruikt als input voor het schoolseizoen 2020/2021. Zie hier de resultaten van Ervaringen mentoraten in coronatijd

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top