Coronamaatregelen en veelgestelde vragen

School’s cool Delft volgt de coronamaatregelen van de overheid en het RIVM. Dat betekent – in ieder geval – tot en met 1 juni 2020:

  • Het kantoor is open op afspraak met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM.
  • We adviseren mentor en leerling digitaal contact te onderhouden.
  • Mentoren hebben hierover een mail gekregen.
  • De intervisies voor nu zijn afgelast.
  • Heb je vragen: Marieke, Marijke en de mentorcoördinatoren zijn bereikbaar via mail en de mobiele nummers.
  • Voor meer algemene informatie over de maatregelen van de overheid, kijk op www.rijksoverheid.nl/coronavirus

VEELGESTELDE VRAGEN

Kunnen we onze leerlingen nu weer bezoeken?

School’s cool Delft is daarin terughoudend. De overheid heeft weliswaar de contactmaatregels wat versoepeld. Hun belangrijkste advies is nog steeds: blijf thuis en houd minimaal 1,5 m afstand van elkaar.

Hoe houden we contact met de leerlingen?

Gelukkig is het gemakkelijk om contact te houden via telefoon & mail, videobellen, app-en, skypen, face-timen, etc. Probeer wekelijks een vast moment met elkaar te plannen om te vragen hoe het met de leerling gaat, hoe het thuis is en of je kunt helpen met de schoolopdrachten. Aandacht voor elkaar is juist nu enorm belangrijk. Heb je leuke tips hiervoor, laat het ons weten, dan delen we deze.

Kunnen we meer doen?

Dat kan zeker maar per mentoraat zullen de mogelijkheden verschillend zijn. Bij het ene mentoraat zal het er bijvoorbeeld om gaan de ouders goed te informeren over wat er op dit moment allemaal gebeurt. Bij een ander mentoraat kan het zijn dat er wordt geholpen met de extra mogelijkheden, die gemeente en fondsen nu bieden voor extra steun. Het kan ook zijn dat je jouw leerling een hart onder de riem wilt steken met een klein cadeautje of een lieve kaart.

Zijn de scholen geïnformeerd?

Ja! We hebben begeleiders, leerkrachten en zorgcoördinatoren geïnformeerd over de maatregelen, die School’s cool Delft tot en met 1 juni heeft genomen. Voor het basisonderwijs betekent dat wij op dit moment samen met de scholen aan het inventariseren zijn of we de intakegesprekken met leerlingen en ouders kunnen voeren binnen de richtlijnen van de overheid.

Voor het voortgezet onderwijs betekent het dat we pas na 1 juni weer contact met hen opnemen over het opstarten en de voortgang van (nieuwe) mentoraten.  We hopen natuurlijk dat we ook dit weer zo snel mogelijk op kunnen pakken.

Hoe nu verder?

School’s cool Delft volgt nauwgezet het coronabeleid van de regering. Ook hebben de projectleiders en mentorcoördinatoren videobijeenkomsten met elkaar om alles zo goed mogelijk te begeleiden. Is er nieuws te melden, dan ontvangen jullie een mail en/of app van ons.

 

Bijlage:

Coronavirus_Watkinderenmoetenweten_GottmerNosyCrow_spreads

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin