Coronamaatregelen en veelgestelde vragen

School’s cool Delft volgt de coronamaatregelen van de overheid en het RIVM. Dat betekent – in ieder geval – tot en met 1 september 2020:

  • Het kantoor is open op afspraak met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM.
  • Per 1 juli zijn een aantal maatregelen versoepeld, zie bij veelgestelde vragen.
  • Heb je vragen: Marieke, Marijke en de mentorcoördinatoren zijn bereikbaar via mail en de mobiele nummers.
  • Voor meer algemene informatie over de maatregelen van de overheid, kijk op www.rijksoverheid.nl/coronavirus

VEELGESTELDE VRAGEN

Kunnen we onze leerlingen weer bezoeken?

Vanaf 1 juni zijn een aantal coronamaatregelen versoepeld. Mentoren mogen weer op thuisbezoek, mits er 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Wel blijft het maatwerk. Iedereen – mentor, ouder en leerling –  moet zich prettig en veilig voelen bij de bezoeken. Overleg met elkaar wat het beste werkt voor het mentoraat op dit moment.

Wat zijn andere manieren om contact te houden met de leerlingen?

Gelukkig blijkt het bij de meeste mentoraten mogelijk om contact met elkaar te houden via telefoon & mail, videobellen, app-en, skypen en face-timen. Probeer wekelijks een vast moment met elkaar te plannen om te vragen hoe het met de leerling gaat, hoe het thuis is en of je kunt helpen met de schoolopdrachten. Aandacht voor elkaar is juist nu enorm belangrijk.

Als  er 1,5 meter afstand kan worden gehouden, mag men buiten met elkaar afspreken. In publieke ruimtes mogen 100 personen bijelkaar komen. Check altijd of je moet reserveren.

Zijn de scholen geïnformeerd?

Ja! We hebben begeleiders, leerkrachten en zorgcoördinatoren geïnformeerd over de maatregelen, die School’s cool Delft heeft genomen. Samen met het basis- en voortgezet onderwijs zijn we op dit moment aan het inventariseren of we de intakegesprekken met leerlingen en ouders kunnen voeren binnen de richtlijnen van de overheid.

Kunnen we meer doen?

Dat kan zeker maar per mentoraat zullen de mogelijkheden verschillend zijn. Bij het ene mentoraat zal het er bijvoorbeeld om gaan de ouders goed te informeren over wat er op dit moment allemaal gebeurt. Bij een ander mentoraat kan het zijn dat er wordt geholpen met de extra mogelijkheden, die gemeente en fondsen nu bieden voor extra steun. Het kan ook zijn dat je jouw leerling een hart onder de riem wilt steken met een klein cadeautje of een lieve kaart.

Hoe nu verder?

School’s cool Delft volgt nauwgezet het coronabeleid van de regering. Ook hebben de projectleiders en mentorcoördinatoren videobijeenkomsten met elkaar om alles zo goed mogelijk te begeleiden. Is er nieuws te melden, dan ontvangen jullie een mail en/of app van ons.

 

Meer leestips:

Coronavirus_Watkinderenmoetenweten_GottmerNosyCrow_spreads

https://lerenvoormorgen.org/nieuws/tips-voor-thuis-lesgeven-tijdens-corona-quarantaine

https://jufmaike.nl/thuisonderwijs-corona/

https://www.delft.nl/nieuws/nieuws-over-coronavirus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top