Coronamaatregels en veelgestelde vragen

School’s cool Delft volgt de coronamaatregels van de overheid en het RIVM. Dat betekent – in ieder geval – tot en met 1 november 2020:

  • De projectleiders werken zoveel mogelijk thuis. Afspraken zijn maatwerk met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM.
  • Mentorbijeenkomsten gaan door. De mentorcoördinator laat weten waar en/of op welke manier.
  • Heb je vragen: Ellen, Marijke en de mentorcoördinatoren zijn bereikbaar via mail, app en de mobiele nummers.
  • Voor meer algemene informatie over de maatregels van de overheid, kijk op www.rijksoverheid.nl/coronavirus

VEELGESTELDE VRAGEN

Hebben de aangescherpte maatregels voor de veiligheidsregio Haaglanden invloed op de mentoraten van School’s cool Delft?

Op dit moment nog niet maar de grenzen van de persoonlijke thuisbezoeken van de mentoraten komen door het aangescherpte beleid in zicht. Blijf alert en volg de maatregels van het RIVM bij de thuisbezoeken.

Kunnen we onze leerlingen gewoon bezoeken?

Mentoren mogen op thuisbezoek, mits er 1,5 meter afstand kan worden gehouden, niemand ziek is en geen gezinsleden in thuisquarantaine zijn. Er mogen maximaal drie extra personen per dag in het huis zijn, exclusief kinderen tot en met 12 jaar oud.

Het mentoraat blijft maatwerk. Iedereen – mentor, ouder en leerling –  moet zich prettig en veilig voelen bij de bezoeken. Overleg met elkaar wat het beste werkt voor het mentoraat. Er kan worden overgestapt naar een digitaal mentoraat.

Wat zijn andere manieren om contact te houden met de leerlingen?

Gelukkig blijkt het bij de meeste mentoraten mogelijk om contact met elkaar te houden via telefoon & mail, videobellen, app-en, skypen, zoomen en face-timen. Probeer wekelijks een vast moment met elkaar te plannen om te vragen hoe het met de leerling gaat, hoe het thuis is en of je kunt helpen met de schoolopdrachten. Aandacht voor elkaar is juist nu enorm belangrijk.

Als  er 1,5 meter afstand kan worden gehouden, mag men buiten met elkaar afspreken. Dat mag met maximaal vier personen. In publieke ruimtes mogen dertig personen bijelkaar komen. Check altijd of je moet reserveren. In publieke ruimtes wordt dringend geadviseerd mondkapjes te dragen.

Zijn de ouders geinformeerd over het coronabeleid van School’s cool?

Alle ouders hebben een brief ontvangen over ons coronabeleid. Ook zijn ze gebeld door de mentorcoördinatoren.

Zijn de scholen geïnformeerd?

Ja! We hebben begeleiders, leerkrachten en zorgcoördinatoren geïnformeerd over de maatregels, die School’s cool Delft heeft genomen.

Kunnen we meer doen?

Dat kan zeker maar per mentoraat zullen de mogelijkheden verschillend zijn. Bij het ene mentoraat zal het er bijvoorbeeld om gaan de ouders goed te informeren over wat er op dit moment allemaal gebeurt. Bij een ander mentoraat kan het zijn dat er wordt geholpen met de extra mogelijkheden, die gemeente en fondsen nu bieden voor extra steun. Het kan ook zijn dat je jouw leerling een hart onder de riem wilt steken met een klein cadeautje of een lieve kaart.

Hoe nu verder?

School’s cool Delft volgt nauwgezet het coronabeleid van de regering. Ook hebben de projectleiders en mentorcoördinatoren videobijeenkomsten met elkaar om alles zo goed mogelijk te begeleiden. Is er nieuws te melden, dan ontvangen jullie een mail en/of app van ons.

 

Leestips:

Coronavirus; Wat kinderen moeten weten

Tips voor thuis lesgeven tijdens corona-quarantaine

Delfts nieuws over het coronavirus

Tips voor thuis leren

Coronamaatregels per risiconiveau

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top