12,5 jaar School’s cool Delft: “ieder kind verdient goede onderwijskansen”

In 2009 wordt de stichting School’s cool Delft officieel opgericht. Een mentorprogramma dat mentoren verbindt aan kansrijke leerlingen in kwetsbare situaties. Het doel is het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van deze scholieren te vergroten, zodat zij hun schoolcarrière succesvol kunnen afronden.

In 2010 start het eerste brugklastraject met 12 leerlingen. Nu – in april 2022 – ondersteunen zo’n 80 mentoren ruim 100 leerlingen uit groep 8, de brugklas en het voortgezet onderwijs (vanaf klas 2). Vanaf volgend jaar zullen daar trajecten bijkomen voor kinderen uit groep 7 en leerlingen die de overstap gaan maken naar het MBO.

Al deze leerlingen kunnen wij al 12,5 jaar ondersteunen door de hulp en inzet van velen. De Gemeente Delft en Fondsen geven het vertrouwen met subsidies. Delftse bedrijven helpen onder meer bij de werving van vrijwilligers. En, onze vrijwillige mentoren staan wekelijks klaar voor de leerlingen. Zij committeren zich een jaar – maar vaak veel langer – aan onze kansrijke maar kwetsbare leerlingen en hun schoolcarrière. Zo helpen zij de kansengelijkheid in Delft te vergroten. We willen iedereen hiervoor bedanken!

Terugblikken naar het begin? Lees hier de eerste nieuwbrief

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top